L’autonomia al menjador
Descripció
Per a nosaltres l’hora de dinar no només contempla cobrir la necessitat bàsica d’alimentar-nos, sinó que és, també, una estona de relació i aprenentatge d’autonomia personal on es mostren les diferents particularitats que ens caracteritzen i deixen conèixer a la persona en concret dins d’un marc de convivència i educació. Les rialles, les converses del que ens ha passat, els instants d’eufòria quan els coberts es converteixen en instruments musicals, moments on es faciliten l’autonomia de l’infant recollint el plat… totes aquestes situacions i moltes més, formen part d’aquesta estoneta tan íntima i quotidiana com és el menjador de la llar. Són uns grans col·laboradors, ens agrada oferir la seva ajuda per fer el muntatge del menjador, i es que entre tots és més divertit, els fa sentir bé ajudar l’altre. Petits moments amb grans personetes que ens fan recordar que fàcil i meravellós és ajudar als amics.
Objectius
  • Gaudir dels àpats i del temps de dinar.
  • Respectar els diferents temps dels infants.
  • Facilitar les condicions per a què cada infant pugui desenvolupar les seves pròpies estratègies i creixi en autonomia, tot proporcionant l’ajut necessari en cada moment.
  • Participar activament en les rutines de l’hora del dinar: parar taula, posar-se el pitet, netejar el plat, rentar-se les mans, i posar-se sabó, i netejar les dents (només al tercer trimestre els més grans)…