Home La nostra cuina
La nostra cuina

Des de Serveis Educatius Cavall de Cartró, disposem d’un departament de Dietètica i Nutrició, el qual garanteix la qualitat de l’alimentació dels infants, mitjançant el seguiment i el control dels aliments i dels menús del dia a dia.

Treballem per proporcionar un gran ventall de menús, oferint totes les variacions necessàries per a proporcionar menús aptes per tot tipus d’al·lèrgies i/o intoleràncies, els quals s’elaboren en base al certificat mèdic aportat per les famílies. Degut a l’existència d’aquestes necessitats, possibilitem la seguretat en l’administració dels àpats, eliminant l’aïllament dels infants que hagin de menjar menús adaptats, amb l’objectiu de fomentar un ambient de normalitat entre els mes petits.

Per tal de garantir un bon control a les nostres cuines disposem d’una empresa externa que realitza auditories trimestrals i un departament de Seguretat Alimentària.

El servei de menjador a les Escoles Bressol elabora els següents tipus de menús, recomanats per l’Agència de Salut Publica de la Generalitat de Catalunya, els quals poden variar segons les peculiaritats del centre:

  • Menú triturat de verdures + pollastre / vedella / peix
  • Menú transició de triturat a sencer
  • Menú sencer
  • Menú segons al·lèrgies o intoleràncies

Tots aquests menús estan elaborats en base a les recomanacions per a l’alimentació en la primera infància (de 0 a 3 anys) i en els principis de seguretat alimentaria i nutrició de l’empresa, basat en les 3S (seguretat, sostenibilitat i saludable).

L’estona de menjador es considera un espai educatiu més del centre, on es treballa amb la mateixa línia pedagògica basada en el respecte a l’infant i l’acompanyament per assolir l’autonomia.

Es té cura en la presentació del menjar als infants i se’ls convida a triar les quantitats que volen menjar, sempre garantint una bona alimentació. Al mateix temps que disposem de carros aptes perquè ells mateixos facin un rebuig adequat dels materials emprats durant els àpats, aconseguint d’aquesta manera que les restes de menjar vagin al cubell del rebuig, i els estris emprats es separin adequadament.