De pati a jardí
Descripció
Hem anat transformant els nostres patis en jardins per tal d’oferir un entorn adequat als infants, que respecti el nostre ideari d’escola. Els espais són una continuïtat d’allò que succeeix a l’interior donant un valor educatiu a les vivències i als aprenentatges que el jardí ens ofereix. Hem anat creant diverses zones de jocs per tal d’anar donant respostes a les demandes dels infants, tenint zones que promouen la descoberta del cos mitjançant el moviment, que propicien la relació amb els altres infants, que afavoreixen els jocs simbòlics, que ofereixen propostes d’experimentació. A més en la pedagogia de la vida quotidiana es donen innumerables situacions d’aprenentatge que són possibles gràcies a l’entorn natural i estimulant del qual disposen. La col·laboració de les famílies és un dels pilars d’aquest projecte, ja que s’han implicat molt activament en aquesta transformació i mostren un interès constant.
Objectius
  • Oferir un espai exterior estimulant i adaptat a les necessitats dels infants amb zones per a jocs motrius, artístics, d’experimentació…
  • Fomentar el descobriment i l’experimentació dels infants amb propostes didàctiques naturals (plantes, animals, fruites i verdures, els canvis d’estació, els colors, les olors, les formes…).
  • Estimular els sentits a partir de diferents llenguatges.
  • Aportar coneixements i respecte vers la natura.