Dia sense llum
Descripció
Aquest projecte pretén que els nens tinguin el dret i la llibertat de preguntar-se, d’observar, d’investigar, d’equivocar-se, de dialogar, de fer-hipòtesis i comprovacions … Això és possible gràcies a la interacció que el nen fa amb el medi natural que els envolta. Jugar a les fosques suposa enfrontar a la por i al desconcert, per jugar a les fosques cal CONFIAR en el que ens envolta, companys, mestres … el nen ha de sentir-se segur. Per això, El Dia Sense Llum, ens serveix, perquè juguem a les fosques amb la taula de llum, les llanternes, menjar a la llum de les espelmes i utilitzar altres sentits; escoltem, toquem … No hi ha por a la FOSCOR si hi ha confiança i seguretat dins de l’escola.
Objectius
  • Conèixer i controlar el propi cos, les seves possibilitats i limitacions per formar-se una imatge positiva de si mateix, valorant la pròpia identitat personal.
  • Conèixer i entendre l’entorn físic i social mostrant interès i curiositat mitjançant l’observació, la manipulació i l’experimentació i descobrir el plaer d’aprendre.
  • Descobrir les propietats dels objectes i comparar establint relacions entre ells
  • Reconèixer els conceptes de claredat i foscor.
  • Habituar en el mateix espai en diferents condicions. Potenciar un ambient de calma i concentració durant l’activitat dels infants, mitjançant el treball en petit grup.